Sustainable Management ett hållbart ledarskap utifrån ett resurs- och miljöperspektiv

Fredag eftermiddag och jag har en av dessa ovanliga med ack så nödvändiga ”hemmadagar” d v s dagar när jag sitter på mitt kontor hemma i bostaden.

Jag avslutar veckans bloggande med att fortsätta på tråden jag börja spinna på igår d v s resonemanget kring Sustainable Management. Igår redovisade jag min definition på Sustainable Management genom att presentera de fyra grundstenarna:

* Långsiktigt hållbart management utifrån ett resurs- och miljöperspektiv
* Långsiktigt hållbart management utifrån ett förtroendeperspektiv
* Långsiktigt hållbart management utifrån ett personligt hälsoperspektiv
* Långsiktigt hållbart management utifrån prestationsperspektiv

Idag kommer jag att uppehålla mig vid den första grundstenen d v s ett långsiktigt hållbart management utifrån ett resurs- och miljöperspektiv. Med detta avses ett ledarskap som inser betydelsen, ja för att inte säga nödvändigheten, av att leda och styra verksamheten utifrån ett minimum av resursförbrukning och negativ miljöpåverkan. Sustainable Management innebär framförallt att leda verksamheten utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv i bemärkelsen att inte överutnyttja resurserna eller miljön i det korta perspektivet så att detta blir menligt för framtiden och kommande generationer vad avser vår miljö. Sustainable Management handlar med andra ord oerhört mycket om ett långsiktigt perspektiv i kombination med resurseffektivitet och en god hushållning med såväl mänskliga som materiella resurser. Sustainable Management står i skär kontrast med allt vad kortsiktighet och kortsiktiga vinster heter. Det kortsiktiga perspektivet och de kortsiktiga vinsterna bygger i princip alltid på ett överutnyttjande av resurserna (mänskliga och materiella) och miljön.

Nej, nu måste jag återgå till mina förberedelser inför nästa veckas äventyr runt om i vårt avlånga land. Men innan jag gör så vill jag önska dig en riktigt trevlig och avkopplande helg


Gert OhlinKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0