Är du mer engagerad på friden än du är på jobbet?

Är det här din första kontakt med min blogg, rekommenderar jag att du först läser mina tidigare inlägg från januari 2020 eftersom dessa är början på ett tema jag kommer att skriva kring en tid framåt.

Samtliga delar i serien kring engagemang bygger på den arbetspsykologiska forskningen och litteraturen som jag tagit del av och som du finner på http://www.sperab.se/default.asp?PageID=512 och/eller genom mina tusentals samtal med företagsledare/chefer/idrottsutövare med flera genom alla år jag verkat som Prestationsutvecklare.

 

Så var det fredag igen och vi har en hel helg framför oss, vi som enbart jobbar på vardagarna. Tänker alltid vid det här klockslaget på fredagseftermiddagen på alla dem som måste arbeta under helgen.

 

Hur är det för din del, känner du dig mer engagerad i det du gör på fritiden eller under helgerna? Att du är engagerad i din fritid hoppas jag verkligen med tanke på din livskvalitet. Med i det fall du känner ett betydligt större engagemang för dina fritidsaktiviteter än du gör för ditt arbete, så beklagar jag detta. Med tanke på att du troligtvis är mer på jobbet än du tillbringar utanför, så kan en sådan situation inte vara helt bra. Hade jag varit i dina kläder och haft en sådan situation så hade jag definitivt börjat att leta efter ett nytt jobb.

 

Önskar dig trevlig och inspirerande helg full av engagerande aktiviteter + framförallt en ny arbetsvecka på en verkligt engagerande arbetsplats!

 

Gert Ohlin

Sustainable Performance

[email protected]

0768-93 12 246