Skall Sveriges sätt att hantera Coronapandemin bli framgångsrik eller tvärtom?

Är detta din första titt på denna blogg rekommenderar jag dig att gärna ta del av mina tidigare inlägg eller åtminstone några av dessa.

 

Tisdag 31 mars 2020 och jag har fått lite energi att skriva ännu ett litet inlägg här på min blogg, trots att läget för de flesta och för landet är minst sagt kritiskt. Men idag kan vi som är här på Öland ändå glädjas åt en strålande sol och en vind som kommer ifrån söder istället för den iskalla nordliga vinden vi haft de senaste dagarna. Denna iskalla nordanvind har verkligen ramat in Coronakrisen visat på allvaret.

 

Jag noterade precis att regeringen äntligen beslutat om totalt besöksförbud på landets samtliga äldreboende, inte en dag för tidigt enligt min mening. Kommer detta besöksförbud dessutom att följas av obligatorisk testning av vårdpersonalen tycker jag det börjar likna något riktigt klokt.

 

Jag noterade även att Statsministern återigen avråder ifrån resor i Påsk, hoppas verkligen att denna avrådan kommer att åtlydas. I annat fall har vi som medborgare inte gjort oss förtjänta av de hittills väldigt milda inskränkningarna i livet. Skulle det nu visas sig att resandet i Påsk blir väldigt stort hoppas jag att regeringen tar till ordentliga krafttag som övriga världen gör just nu.

 

Önskar dig god hälsa och en tro på framtiden!

 

 

 

Gert Ohlin

Sustainable Performance

[email protected]

0768-93 12 246