Meningslösa medarbetarundersökningar

Tisdag lunch och jag tar mig några minuter till lite bloggvård innan jag sätter tänderna i eftermiddagens uppgifter.

Det har inte gått att undvika men jag återkommer än en gång till ett av mina favoritämnen, nämligen medarbetarundersökningar. Anledningen är att jag tidigare idag hade ett samtal med en väldigt representativ köpare av medarbetarundersökningar. Under samtalets gång förstod jag att vederbörande var näst intill totalt ointresserad av mätsäkerheten, det enda som var viktigt förutom priset det var att det fanns med ett antal frågor kring diskriminering och jämställdhet. Visst är det otroligt märkligt att marknaden för medarbetarundersökningar är så enormt omogen? Kvalitet och metodsäkerhet är fortfarande köpkriterier som väger väldigt lätt, vilket är tydliga tecken på en omogen marknad.

Orsakerna bakom detta önskar jag att jag vore helt på det klara med, men jag är samtidigt övertygad om att de flesta arbetsplatser idag fortfarande ser medarbetarundersökningen som något nödvändigt ont eller betraktar det hela som en slags tävling (det gäller att få högre resultat för varje år).

Du läser förstås min besvikelse tydligt mellan raderna men tro inte att jag för den skull ger upp mitt missionerande kring vetenskapligt förankrade och ordentligt validerade medarbetarundersökningar. En medarbetarundersökning är ingen lek utan något man skall ta på lika stort allvar som allt annat man sysslar med i verksamheten. Inom vilken annan disciplin har man råd att använda sig av ovetenskapliga metoder och verktyg man inte har en aning om hur de fungerar?

Ha en fortsatt trevlig tisdag!


Gert Ohlin

En heldag framför skärmenVäxjö måndag kväll och jag har strax tryckt på sista tangenten för den här dagen. Idag har jag suttit och filat på en ansökan till Vinnova hela dagen så huvudet känns lika fyrkantigt som bildskärmen framför mig.

Med tanke på risken för att någon av våra konkurrenter får nys om vår ansökan om forskningsmedel från Vinnova kan jag tyvärr inte utveckla detta vidare här och nu, men var så säker att jag återkommer så snart vi har fått klartecken från Vinnova och de andra finansiärer vi diskuterar med just nu.

Utanför mitt fönster har vintersolen lyst intensivt hela dagen, synd att man inte kunnat vara ute och fått lite solstrålar på näsan. Vintersolen för normalt kyla med sig så här års, och visst är det kallt nu även här nere i Småland. Till sist fick vi ändå känna av lite vinterväder den här vintern också. Men nu längtar jag efter våren och bara fina MC-vägar. Varje år vid den här tiden skriker det i MC-tarmen efter våren och dagen för den första turen på två hjul, men jag får säkert hålla mig ännu ett par månader d v s hela februari och mars innan det blir dags.

Ha en trevlig måndag kväll och en fin fortsättning på veckan!


Gert Ohlin

Prestationskrav nödvändigt

Östergötland utmed E4:an och jag har precis stannat för att äta en försenad lunch, men innan jag unnar mig lite energipåfyllning tänker jag dela med mig av lite tankar jag har haft på vägen ned hit från Stockholm.

Ibland får jag synpunkter på att mitt resonemang kring prestation och prestationspåverkande faktorer, t ex ”dessa ständiga krav på prestation och leverans gör mig så stressad”. Känner man så beror detta oftast på att man upplever kraven som orimliga i förhållande till förmågan, och då är detta förstås inte alls bra. Men betänk då hur motsatsen skulle upplevas d v s det fanns inga krav på prestation över huvudtaget. Alla som varit utan arbete vet hur detta känns, d v s att inte vara efterfrågad. Detsamma gäller också alla dem som har en chef eller en ledning som är dåliga på att ställa krav, och då menar jag förstås rimliga krav. Tyvärr är alldeles för många chefer på tok för dåliga på att ställa krav på sina medarbetare. Dessa medarbetare kan ju aldrig då få känna den stora tillfredsställelse det är att få klara av kraven och kanske även överträffa dessa. En genuin arbetsglädje bygger till största delen på känslan av att prestera väl och lyckas i sitt arbete.

Nu önskar jag dig härifrån vägkrogen en riktigt trevlig helg!

Gert Ohlin

Lönsamhet på kort sikt ökar möjligheterna till långsiktig lönsamhet

Stockholm torsdag kväll och jag har precis kommit tillbaka till mitt hotell efter en mycket inspirerande middag med personer från samtliga nordiska länder. Du som läst min blogg de senaste åren vet hur förtjust jag är i att göra jämförelser mellan olika företeelserna i de nordiska länderna. Kvällens middag gav mig ytterligare vatten på kvarnen när det gäller de spännande olikheter som präglar våra lika länder.

Min bordsgranne i kväll kom från Danmark och vi hade en mycket intressant dialog kring skillnaderna mellan den svenska och danska synen på innebörden av affärsmässigt agerande. I Danmark har man betydligt större fokus på lönsamhet i det korta perspektivet, givetvis både på gott och ont. En dansk företagsledare resonerar i princip alltid efter devisen att är det inte lönsamt på kort sikt blir det inte heller lönsamt på längre sikt. Här ser jag en tydlig vattendelare vid Öresund då vi i Sverige ofta har en betydligt längre horisont och ofta acceptera både underskott och lägre lönsamhet i det korta perspektivet om vi tror att det blir lönsamt på lång sikt. Så här sent på kvällen är jag inte mannen att avgöra vilket som är mest korrekt, sannolikt som vanligt ligger sanningen någonstans mittemellan.

God natt önskas från Stockholm.

Gert Ohlin

Vart är vi på väg?

Onsdag kväll och jag kommer strax och avsluta en lång dag framför datorn innan jag packar min väska inför morgondagens resa upptill Stockholm. Men före dess ägnar jag mig åt lite bloggvård genom att dela med mig av lite tankar.

 

”Vart är vi på väg” som programledaren säger i TV-programmet ”På spåret”? Är vi på ned eller kan vi redan nu se slutet på den här konjunkturnedgången? Dessa två frågor sliter nästan alla företag med idag och så vitt jag vet är det ingen som riktigt har svar på frågorna. Världsbanken förutspår en tydlig tillbakagång för tillväxten i världen och för Europas del även en negativ tillväxt på 0,5 %. Under den nu pågående konferensen i Davos, World Economic Forum, är det många som menar att skuldkrisen i Europa tvingar fram en alldeles för tillväxtfientlig politik som i sig kommer att fördjupa krisen för de mest skuldsatta länderna, men förstås även för alla andra. Som alltid när det gäller kriser är krishanteringen helt avgörande för utgången. Låt oss hoppas att det kläcks en massa goda idéer under konferensen nere i Davos nu under veckan.

 

Jag hoppas att jag mycket snart kan visa en bild som visar på att vi är på väg upp igen. Fram till dess önskar jag dig en trevlig onsdagkväll.

 

 

Gert Ohlin


Skjuter sig själva i foten

Tisdag kväll och mitt huvud är uppfyllt av tankar och reflektioner med anledning av den senaste tidens turbulens och maktkamp inom Socialdemokratin som ännu inte tycks har lagt sig. Eftersom jag inte vill att min blogg skall upplevas som partipolitisk så kommer jag inte att ytterligare kommentera detta mer än jag gjort tidigare. I det fall du skulle undra så hade jag naturligtvis varit lika negativt inställd till det som skett oavsett vilket parti det handlat om. Ta t ex Kristdemokraterna där det också pågår en öppen kamp om ledarskapet som naturligtvis inte stärker förtroendet för partiet. Både Kristdemokraterna och Socialdemokraterna har en lång resa framför sig, inte minst när det gäller att komma överens internt. En enad front är naturligtvis helt avgörande när det gäller att skapa förtroende för sin sak.

 

Det som nu pågår inom den politiska sfären är förstås inte unikt, motsvarande pågår inom arbetslivet hela tiden dock med den skillnaden att det ofta sker utan den enorma exponering i media som Kristdemokraternas och Socialdemokraternas maktkamper fått. I min roll som arbetsplatsutvecklare blir jag inte sällan inkopplad när en intern maktkamp håller på eller redan har gått överstyr. Det jag då ofta möter är en stor intern splittring som tar enormt med energi och därmed är oerhört kontraproduktiv för verksamheten. Jag inser självfallet skillnaderna mellan en demokratiskt styrd organisation och t ex ett företag, oavsett detta menar jag att det är för bedrövligt att se hur Kristdemokraterna och Socialdemokraterna skjuter sig själva i foten hela tiden.

 

Vi hörs i morgon onsdag igen!

 

 

 

Gert Ohlin

 


Intern splittring förödande för förtroendet

Måndag kväll och jag har precis återkommet hit till mitt hotell här i Stockholm efter en trevlig middag med ett ännu trevligare sällskap. På vägen tillbaka till hotellet blev jag vit av blötsnö och liknade mest en snögubbe när jag tittade mig i spegeln.

 

I fredagens inlägg gav jag inte Håkan Juholt någon chans med tanke på hans låga förtroende både internt inom Socialdemokratin och externt hos väljarna, och mycket riktigt i lördags blev han tvingad att kasta in handduken. Det som hänt sedan dess inom Socialdemokraterna kan inte vara annat än ett tecken på en stor inre splittring. Denna splittring är förstås totalt förödande för partiets trovärdighet vilket vi säkert kommer att se i nästa opinionsundersökning. Det som förvånar mig är man inte inser konsekvenserna av detta sorliga skådespel. Hade motsvarande hänt inom näringslivet, vilket det också ofta har gjort eftersom det tillhör vardagen mer eller mindre att VD:ar tvingas lämna sina uppdrag, så hade styrelsen i samma ögonblick presenterat en ny ledare, åtminstone en tillfällig sådan i avvaktan på en rekrytering. Såväl kunder som kreditgivare med flera intressenter kräver naturligtvis att företaget direkt får en ny kompetent ledning. Jag är övertygad om vi väljare resonerar på samma sätt, ett parti som inte ens kan enas om hur en ny ledare skall rekryteras är det parti som kan göra anspråk på att bilda regering?

 

Med dessa reflektioner önskar jag dig en trevlig måndagskväll.

 

Gert Ohlin

 


Det tar ofta mycket lång tid att reparera ett sargat förtroende

Fredag lunch och jag har några minuter över till min blogg innan jag fortsätter med mitt möte och senare i em vänder bilen österut igen.

 

På vägen hit tidigare idag handlade nyheterna, som vanligt är jag benägen att säga, om Håkan Juholt och krisen inom Socialdemokratin. Håkan Juholts och Socialdemokraternas förtroendekapital är vad jag förstår av opinionsundersökningarna väldigt sargat. På sätt och vis är jag imponerad av Håkans envishet och att han fortfarande står upp som han gör, men framförallt är jag förundrad över att han inte förstår att han försatt sig och partiet i en fullständigt ohållbar situation. Att återskapa förtroendet för honom som statsministerkandidat kommer, om det överhuvudtaget är möjligt, att ta väldigt lång tid. Tiden fram till valet är enligt min erfarenhet alldeles för kort. Jag har i och för sig endast erfarenhet av hur lång tid det brukar ta för en chef att återskapa sitt förtroende, men och andra sidan är förstås detta vanligtvis en mycket enklare utmaning än den Håkan Juholt står inför.

 

Senare idag fredag får vi nog alla veta hur det gått d v s om Håkan fortsätter sin, enligt min uppfattning, fullständigt hopplösa kamp att reparera sitt sargade förtroende. Att lyckas med detta i tid fram till nästa val bedömer jag som ett riktigt ”mission impossible” – förresten skall du se senaste filmen med Mikael Nyqvist i en av rollerna?

 

Nu vill jag till sist önska dig en riktigt trevlig helg!

 

Gert Ohlin


Kaptenen lämnar skutan

Torsdag kväll och det är strax dags att avsluta dagens arbete med att förbereda morgondagens resa till västkusten. Men innan jag stänger ned min dator tänker jag dela med mig lite av mina tankar kring den otäcka fartygsolyckan utanför Toscanas kust, som jag dessutom känner mycket väl till. I somras var jag där flera gånger och jag är verkligen orolig för miljökonsekvenserna utifall fartyget skulle börja läcka olja.

 

Nu var det inte olyckan i sig jag funderat kring idag utan det faktum att kaptenen lämnade skutan långt före sista ”man”. Inom sjöfarten är ju detta en dödssynd, men inom näringslivet/arbetslivet räknas det inte som någon större synd när ledningen hoppar av strax före t ex en konkurs eller en nedläggning. Ta t ex SAABs förre VD Jan-Åke Jonsson som hoppade skutan och lämnade över rodret till Viktor Müller ensam att ratta SAAB-skutan upp på grund. Snarare har ju Jan-Åke Jonsson fått hjältestatus, annat är det med den italienska kaptenen som nu sitter i husarrest och väntar på sin dom och troligen 15 års fängelse. I min värld är det faktiskt nästan lika illa när en chefsperson lämnar skutan för att slippa hantera t ex en nedläggning. I mitt arbete dyker jag då och på chefer som lämnar skutan så fort det börjat bli lite motigt, om detta tycker jag faktiskt INTE.

 

Trevlig torsdagskväll önskar

 

Gert Ohlin


Det kreativa rummet

Onsdag kväll och jag har precis mellanlandat på Arlanda på min resa söderut. Tidigare idag fick jag förmånen att få besöka det ”kreativa rummet” eller åtminstone ett rum som var utformat på ett sätt som verkligen stimulerade kreativa diskussioner.

 

Under ett av dagens möte besökte jag ett företag inom IT-sektorn som flyttat in i nya mycket fräscha och smakfullt inredda lokaler. Förutom att jag blev väldigt imponerad av den fysiska arbetsmiljön rent allmänt blev jag mäkta imponerad och inspirerad av ett av mötesrummen. Min skrivförmåga räcker tyvärr inte riktigt till att beskriva detta rum på ett rättvist sätt, trots detta gör jag ett försök. Rummets väggar och tak var utformade på ett sådant sätt så att besökaren direkt fick en känsla av att befinna sig på havets botten. I ena hörnen fanns även vrakdelar av en roddbåt som utformats till en stol och som gav hela rummet en svag doft av tjära. Hela den ena väggen var beklädd med en glasskiva som kunde användas att skriva på. För egen del kände jag direkt att min kreativitet påverkades genom den atmosfär som rummets utformning hade. Jag är övertygad att ingen kan undvika att påverkas av gå in detta rum. Jag själv skulle direkt gå in där om jag kört fast i något problem. Miljöbytet i sig är en viktig kreativitetsfaktor, men också atmosfären har stor betydelse. Även när det gäller färgsättning så finns det viss forskning som stödjer att visa färger även stimulerar kreativiteten.

 

Efter detta besök i ”det kreativa rummet” i mitt bagage så skall jag strax gå ombord igen och flyga söderut, men innan jag gör detta vill jag önska dig en trevlig onsdags kväll.

 

Gert Ohlin

 


Sustainble Performance Pris?

Tisdag kväll och jag har precis hunnit inkvartera mig här på mitt favorithotell i Luleå (och då vet du som följt min blogg att jag bor på Artic Hotel). Tidigare idag hade jag några intressanta möten nere i Stockholm och imorgon blir det säkert dito här uppe i norr.

 

Under flygresan upp hit satt jag och funderade på sustainable performance inom idrotten och plötsligt slog det mig att jag och mina kollegor borde instifta ett nytt pris inför kommande idrottsgalor d v s ett ”Sustainable Performance pris”. Detta pris borde tilldelas en svensk idrottskvinna eller man som under lång tid klarat av att ligga på den absoluta toppen och därmed visat prov på en uthållig prestation på toppnivå – en bra idé eller vad tycks? För mig och säkert också för dig är det stor skillnad på att lyckas någon enstaka gång jämfört med att under lång tid vara framgångsrik. Bakom ett ”sustainable performance” ligger förstås en massa hårt slit men också en stor disciplin, noggrannhet och inte minst en hängivenhet. Förutom detta krävs förstås någonstans i grunden en stor talang men också en oerhört stor drivkraft och så kallad ”vinnarskalle”.

 

Jag önskar dig nu en trevlig tisdagskväll

 

 

Gert Ohlin


En hälsning från Idrottsgalan

Tisdag morgon och jag skall strax ned och äta frukost innan jag checkar ut härifrån mitt hotell bredvid Globen. Innan det blir frukost har jag bestämt mig för att lämna en kort rapport från gårdagskvällens Idrottsgala, som du kanske följde delar av på TV medan jag själv gottade mig i glansen av våra stora idrottsprofiler.

 

Kvällens i särklass största ovationer fick Arne Hegerfors och Patrik Sjöberg när fick ta emot sina respektive utmärkelser. Däremot gick ett påtagligt sus mellan borden när det stod klart att Lars-Göran Bengtsson fick Jerring priset, de allra flesta inklusive jag själv hade både hoppats och räknat med att Marcus Hellner skulle vinna det åtråvärda priset i år. Senare på kvällen fick jag faktiskt själv möjligheten att tala med Marcus Hellner och gratulera honom till priset som bäste manliga idrottare under året + beklaga att han inte fick Jerring priset i år heller. När jag sa till Marcus att du vinner säkert nästa år så log han lite generat. Efter Marcus enormt imponerade ikapp åkning av Northug på den sista etappen av Tour de Ski så menar jag att han redan skaffat sig en avgörande inmutning i detta pris.

 

Ha en trevlig tisdag önskar

 

 

Gert Ohlin


Nu dansar vi ut Julen

Fredag kväll och jag sitter hemma på kontoret här i Växjö och tänker avsluta veckan med ett kort inlägg och en önskan om en trevlig helg till dig. Med lite strul så kom jag då hem till Växjö nästan ett dygn försenat, men som man säger – bättre sent än aldrig.

 

Eftersom det här var första hela arbetsveckan det här året är jag säker på att många känner sig extra glada men samtidigt säkert extra trötta också så här på fredagskvällen, åtminstone alla vi som bara arbetar måndag till fredag.

 

I dag är det ju dessutom tjugonda Knut och vi skall dansa ut Julen om vi inte redan gjort detta. För egen del blir Julen kvar tills imorgon, men då åker allt som har med Julen upp på vinden igen vilket blir riktigt skönt. För egen del vet jag få saker som känns så skönt som när man sätter in färska tulpaner och lite björkris efter det att Julen ”dansats ut”.

 

Nog om mina personliga bestyr nu och över till att jag härmed önskar dig en riktigt vilsam och skön helg. På måndag blir det inget blogginlägg för min del eftersom jag kommer att vara på Idrottsgalan på Globen på kvällen och tidigare på dagen sitter jag uppbunden i flera möten. På tisdag däremot kan du se fram emot några betraktelser kring årets Idrottsgala. Ser du någon som vinkar till dig i rutan om du tittar på TV-sändningen så kan det vara jag som hälsar till dig.

 

Trevlig helg önskar

 

 

Gert Ohlin

 


Växjö Lakers på god väg att säkra nästa års Elitseriekontrakt

Torsdag kväll och jag borde egentligen ha suttit på flyget från Umeå nedtill Stockholm så här dags, men tji fick jag. Flygplanet jag skulle ha flugit med fick vända tillbaka till Stockholm på grund av några tekniska problem så flygbolaget fick inkvartera mig på hotell här i Umeå. Eftersom jag endast planerat för en resa fram och tillbaka över dagen blev det att i all hast springa ut och ekipera mig med det nödvändigaste.

 

Kvällen här uppe i Umeå tillbringade jag istället på Allstars där jag fick tillfälle att följa matchen mellan Växjö Lakers och Timrå med andra ord hade jag tur i oturen. Däremot kommer mitt uppdrag i morgon nere i Halmstad att gå i stöpet på grund av min strandsättning har uppe i Umeå, men som väl är var min uppdragsgivare mycket förstående för min situation.

 

Tillbaka till Växjö Lakers vars nya tillvaro i Elitserien hittills har överträffat alla mina förväntningar. Vem kunde tro att Växjö Lakers med en sådan begränsad budget jämfört med konkurrenterna skulle kunna prestera på denna höga nivå? Just nu ligger Lakers på en imponerande 7:e plats i en otroligt jämn serie och hittills i år har laget bara tagit 3-poängare på sina tre matcher. Jag kan inte annat än att uttrycka min beundran för Lakers ledning och alla spelarna! Eftersom jag arbetar med Sustainable Performance så hoppas jag nu att även Växjö Lakers kan göra det d v s fortsätta uthålligt att prestera på denna höga nivå, gör man det är Elitserieplatsen snart säkrad för nästa säsong.

 

Växjö Lakers vann ”förstås” kvällens match mot Timrå så kvällen på Allstars blev väldigt trevlig.

 

Vi hörs imorgon igen.

 

 

Gert Ohlin

 


Ledarskapets betydelse mer accepterat inom idrotten

Onsdag kväll och jag är tillbaka hemma i Växjö efter mitt besök i Knallebygden, närmare bestämt i Borås. Idag har jag haft det extra inspirerande i mitt arbete eftersom jag arbetat med förberedelserna inför ett kommande större forskningsprojekt tillsammans med vår vetenskapliga rådgivare. Så snart vi löst finansieringen kommer jag att skriva många inlägg kring detta, som vi hoppas, banbrytande forskningsprojekt.

 

På hemvägen i bilen fick jag några minuter för mig själv mellan alla telefonsamtalen och då kom jag att tänka på skillnaderna och likheterna mellan en traditionell arbetsplats och en elitidrottsförening. Inom elitidrotten gäller det att organisationen (laget, idrottsutövarna) ständigt levererar på topp, inte minst sponsorerna, publiken och media kräver detta. Men det samma gäller ju faktiskt också för alla företag, det gäller att prestera på topp hela tiden annars knorrar styrelsen och ägarna och för att inte säga kunderna. Så vari ligger då skillnaderna? En skillnad är förstås medias ständiga bevakning och bedömning och en annan skillnad kan vara den interna konkurrens som kan finnas inom laget och/eller mellan olika idrottsutövare.

 

Den skillnad jag fastnade lite på under mina funderingar i bilen var den att ledarskapets betydelse är mera givet och accepterat inom idrottsvärlden än det är generellt i arbetslivet. Har du några funderingar varför det förhåller sig så är du välkommen att kontakta mig.

 

Ha en trevlig onsdagskväll önskar

Gert Ohlin


Mera avslappnat och glatt

Tisdag kväll och jag har precis kommit tillbaka hem till Växjö efter två dagars spännande och givande möten uppe i huvudstaden. På vägen hem hit noterade jag att trafiken inte ännu inte riktigt kommit upp i den omfattning den hade tidigare i december. Jag hoppas innerligt att den något glesa trafiken inte är ännu ett tecken på de sämre tider vi sannolikt går till mötes under 2012.

 

Jag har som vanligt noterat en massa spännande omständigheter under mina uppdrag och möten igår och idag. Det som allra mest fastnat är den betydligt mera avslappnade stämningen jämfört med hur jag upplevde det var under veckorna före Jul. Människorna jag har mött verkar både gladare och mer avslappnade än jag minns att de var i slutet på förra året. Det är sannolikt så att Julledigheten gjort de flesta mycket gott. Det nu är min förhoppning att denna goda och mer avslappnade stämning kommer att kunna hålla i sig under åtminstone under våren, men förstås helst under resten av 2012.

 

Ha en trevlig tisdagskväll så hörs vi i morgon.

 

 

Gert Ohlin


Årets första arbetsdag

Måndag kväll och jag har precis checkat in på mitt hotell här i Stockholm efter årets första riktiga arbetsdag. Eftersom jag har haft förmånen att kunna vara ledig sedan dagen före Julafton känns det i huvudet att det var länge sedan jag arbetade en hel dag. Samtidigt måste jag erkänna att det känns skönt att vara igång igen.

 

Det här är mitt första ”riktiga” inlägg på min nya blogg som jag hoppas att alla mina tidigare besökare nu följt med till. Innehållsmässigt blir det inte några större förändringar jämfört med tidigare, åtminstone inte i förhållande till vad jag bloggade kring under 2011. Den röda tråden kommer även under 2012 att bestå av mina tankar, idéer och betraktelser kring arbetslivet i allmänhet men framförallt i synnerhet kring vad vi behöver för förutsättningar för bli framgångsrika i vårt arbete.

 

Så här på kvällen efter årets första arbetsdag måste jag erkänna både för mig själv och för dig att jag tillhör den exklusiva gruppen av arbetande personer som upplever arbetet som fantastiskt positivt. Jag har flera gånger tidigare här på bloggen sagt att jag sannolikt har ett utav de bästa arbeten man överhuvudtaget kan ha, därför är jag även så här efter årets första arbetsdag full av energi och arbetsglädje och så ser redan framemot morgondagens uppgifter. Inte minst därför att jag personligen är så lyckligt lottad drivs av att få verka för att förbättra mina medmänniskors arbetsförutsättningar. Det är i denna belysning som du skall läsa både mina tidigare inlägg och de som kommer här på mina nya blogg framöver.

 

Hoppas din första vanliga arbetsvecka också startat på ett bra sätt!

 

 

Gert Ohlin

 


Välkommen till min nya blogg

Från och med 2012-01-09 är detta min nya bloggadress och blogg. Du som följt med mig på min tidigare blogg bör fortsättningsvis gå till den här adressen - sperab.blogg.se.

Väl mött igen på måndag den 9 januari 2012


RSS 2.0