Performance Management sista delen

Hur kan du som chef/ledare bidra till att du själv och dina medarbetare kan prestera på en hög och långsiktigt hållbar nivå?

Tips 22
 
Så är vi då redan inne i sommarmånaden juni och imorgon firar vi vår Nationaldag, trots allt detta trevliga hoppas vi att du får tid över att ta del av veckans tips från oss på Sustainable Performance.

Har du frågor eller synpunkter på något tips är du mer än välkommen att kontakta oss på telefon 08 – 21 14 80 eller info@sperab.se. Du är även välkommen att följa Gert på Twitter @gertohlin.

Tips nummer 22

Så får du till Performance Management på riktigt, del V, sista delen

Idag avslutar vi vår lilla serie om Performance Management i allmänhet och hur du som chef/ledare kan få till detta i vardagen i synnerhet.

I förra veckans tips tog vi upp betydelsen av du kontinuerligt utvärderar dina medarbetares prestationer.  I seriens avslutande tips tar vi upp en annan viktig aspekt av Performance Management, nämligen att du som chef bör belöna dina medarbetares goda prestationer. Hur och när du kan göra detta kommer vi att tipsa dig om här nedan:

1.    Performance Management utan feedback och belöningar till dem som presterar väl är definitivt inte Performance Management. Performance Management handlar i stort om att belöna dem som lyckas samt att hjälpa och stötta dem som inte lyckas.

2.    En belöning kan ha väldigt många skepnader, låt oss bara nämna några av dessa:
-    En klapp på axeln d v s att du tydligt visar din uppskattning
-    Ett omnämnande där den som presterat väl blir synlig för övriga i verksamheten
-    Ta emot ett pris i samband med ”tävling”
-    Ökade möjligheter till karriär och utveckling
-    Ökade möjligheter till ledighet utan löneavdrag
-    Ökade möjligheter till en god löneutveckling

3.    Den viktigaste belöningen av alla bland exemplen ovan är den första d v s att du tydligt visar din uppskattning. Du bör under inga omständigheter avstå från att visa din uppskattning så fort någon av dina medarbetare presterat i linje med eller bättre än målet/målen. Skulle inte göra det så sänder du en klar signal till vederbörande att det inte spelar någon roll hur man presterar.


Copyright Sustainable Performance AB


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0